Kotisivulle Sivukartta

mpv-logo.gif

 

Polttomoottorien ja tuotekehitystoiminnan samankaltaisuudesta

Luonnon ihmeitä! Polttomoottorien ja tuotekehityksen akustiikka ja muu toiminta on ihan samanlaista! Katsotaanpa...

Mitä isompi tekemisen yksikkö (sylinteri), sitä alhaisempi tekemisen taajuus. Nopeutta saadaan jakamalla yksikkö pienempiin.

Mitä pidempi syöteputki (imukanava), sitä alhaisempi tekemisen taajuus.

Syötteessä on tärkeämpää sen oikea virtausnopeus kuin keruun laajuus (imukanavan iso pinta-ala).

Palautteen (pakoputken vastapaine) ei pidä olla työkierrolla jatkuvaa, vaan tahtiin tarkkaan ajoitettua ja silloin voimakasta.

Olennaista on rytmi, jota on monenlaista. Bensaa ja ilmaa ei voi syöttää koko ajan, vaan vain työkierron yhdessä vaiheessa. Lyhyen moottorin työkierron päällä on isompia rytmejä kuten tankkausten väli, huoltojen väli jne...

Syötteitä ei pidä ottaa vastaan veltosti, vaan kunnolla prosessoiden (iso puristussuhde) ennen implementointia (sytytys).

Bensamoottori ja tiimi eivät toimi ilman kipinää, vaikka miten puristaisi.

Lämpötilan on oltava oikea. Kylmä moottori tai tiimi ei toimi hyvin ja liian kuuma voi rikkoutua.

Moottoria ja tiimiä ei voi ajaa täydellä kuormalla koko ajan tai se hajoaa nopeasti eikä sillä ole reserviä nopeisiin ohituksiin.

Samoin kuin moottorit sammutetaan liikennevaloissa, tiimillekin tekee hyvää levätä välillä. Käyttöaste ei ole oleellista, vaan pitkän tähtäimen säästävä tehokkuus.

Korkeaviritteinen moottori tai tiimi ei toimi hyvin kaupunkiajossa, vaan vaatii sopivasti kuormaa ja kierroksia "soidakseen".

Ohjauksella pitää olla eri tasoja. Moottorin ohjaustietokone hoitaa polttoprosessin, mutta sen päällä ovat aina kuljettajan (liiketoiminnan) tavoitteet. Moottori ei ole koskaan täysin itseohjautuva!

Moottorista mitataan koko ajan mm. palamisen täydellisyyttä, mutta sen perusteella ei voi korjata moottorin suunnitteluvirheitä.

Kilpavehkeissäkään ei pelkkä hyvä moottori (tiimi) merkitse mitään ilman yhteensopivaksi ja kokonaisuutena optimoitua systeemiä.

Vaikka moottorien suunnittelun detaljeissa tehdään keksintöjä, keskeistä on aina ymmärtää moottorin toiminnan perusperiaatteet - polttoprosessi, mekaniikka, termodynamiikka, akustiikka... - joiden kantavat ideat eivät ole sataan vuoteen muuttuneet mihinkään.

Jne...

 

Näin avautuvat vähitellen maailmamme asioiden lainalaisuudet ymmärryksellemme...