MPV-sivusto Sivukartta

 

 Matti Vuoren ohjelmistot -sivu 

Muita Windows-apuohjelmia

Digikuvien väriprofiilin muuttaminen

Haluttaessa paras tulos digitaalisia valokuvia tulostavilta yrityksiltä, on kuvat muutettava ko. yritysten käyttämien kirjoittimien väriprofiilin mukaisiksi. Monet käyttävät tähän tarkoitukseen Adobe PhotoShopia. Muista kuvankäsittelyohjelmista ei tätä toimintoa löydy. Apuohjelma Profile2profile on tähän helppokäyttöinen työkalu. Se muuttaa ikkunaansa pudotetut JPEG-tiedostot halutun ICC-profiilin mukaiseksi. Tiedostot voidaan pudottaa ikkunaan Windows Explorerista / Resurssienhallinnasta tai muista ohjelmista, esimerkiksi Micrografx Photo Album.

profile2profile-screenshot.gif

Korvaa-osa WWW-sivustojen ylläpitoon

Jos useita HTML-tiedostoja käsitellään manuaalisesti koodieditoreilla, on ylläpito vaikkapa alatunnisteen vaihtuessa hankalaa. Korvaa-osa -ohjelmalla voidaan tällaiset vakio-osat vaihtaa helposti ja nopeasti. Samoin imagemapin päivitys HTML-tiedostoon onnistuu helposti.

Ohjelma korvaa halutuilla tegeilla erotetun osuuden tiedostoon tallennetulla tekstillä. Konfiguraatiotiedostoon tallennetut asetukset helpottavat sivuston määrämuotoista ylläpitoa.

korvaa-osa-screenshot.gif

Asennusohjelma yhdessä EXE-tiedostossa

MVPAK-ohjelmalla voi luoda itsepurkautuvia "tiedostopaketteja", asennusohjelmia tai tiedostopaketteja. Konfigurointitiedosto ja komentorivi-ohjaus mahdollistavat asennusohjelmien automaattisen ylläpidon. Wizardin avulla itsepurkautuvan asennusohjelman laadinta onnistuu muutamassa minuutissa!

Levynsyöjät kuriin!

Analdisk-ohjelma paljastaa kovalevyn pahimmat tilankäyttäjät:

  • Suurimmat hakemistot
  • Hakemistot, joissa on eniten varmuus- ja väliaikaistiedostoja
  • Hakemistot, joissa olevia tiedostoja ei ole käytetty aikoihin
  • Missä on eniten TIFF-kuvia - ne ovat yleensä suuria
  • Hakemistot, joissa on eniten suuria tiedostoja - niistä voi löytää "pikavoittoja", kun on paha hätä
  • Hakemistot, joissa on useita versioista samoista dokumenteista

Tulokset kerrotaan selväkielisenä raporttina.

analdisk-screenshot.gif

TEMP-hakemiston siivoaja vähentää käyntihäiriöitä

Windowsin TEMP-hakemistoon jää ohjelmien jäljiltä joskus päivittäin tiedostoja. Vähitellen ne aiheuttavat ohjelmien häiriöitä ja kaatumisia. Hakemistoa ei voi poistaa täysautomaattisesti, mutta CleanTemp-ohjelma tarjoaa turvallisen työkalun hakemiston siivoamiseen:

  • Windowsin käynnistyessä CleanTemp tutkii TEMP-hakemiston
  • Jos siellä on tiedostoja, ohjelma ehdottaa niiden poistamista. Koska CleanTemp teki luettelon tiedostoista heti tietokoneen käynnistyessä, sen löytämät tiedostot on Windowsin latauduttua turvallista poistaa!

cleantemp-screenshot.gif

Turhat ikonit pois työpöydältä!

Ohjelmia poistettaessa niistä jää usein jäljelle toimimattomia ikoneita työpöydälle tai Käynnistä-valikkoon. Linked-ohjelmalla niiden poistaminen tai korjaaminen on hetkessä tehty!

Tiedostonimet sähköpostiin ilman kirjoitusvirheitä

Tyypillinen ongelma lähiverkko-ympäristössä on tiedostonimien kirjoittaminen sähköpostiviesteihin ilman kirjoitusvirheitä - ja sellaisessa muodossa, että tiedostot aukeavat, kun vastaanottaja klikkaa viestissä olevaa linkkiä. Nimileikepöydälle-ohjelmalla tämä on yhtä helppoa kuin 1) SendTo->Nimileikepöydälle, 2) Valitse muoto, 3) Liitä.

nimileikepoydalle-screenshot.png